2010 m. kovo 3 d., trečiadienis

Paprastasis brownie


oho. Net nepastebėjau, kaip atėjo kovas ir išėjo trumputis pavasaris. Per daugybę darbų ir įtemptą tvarkaraštį, ne kiekvieną dieną plika akimi saulę pamatau. Didžiąją savaitės dalį mano gyvenimą sudaro miegas-mokslai-mokslai-miegas... Apie maistą galiu sau leisti pagalvoti nebent tik artėjant savaitgaliui, ir net ne kiekvieną dieną turiu laiko permest akim naujus receptus, atsiradusius internete (!).
Tad pirmą laisvesnę popietę, valgant pirktinius koldūnus su grietinės padažu, nutariau prisiminti, kaip kažkada seniai seniai, kai turėjau daugiau laisvo laiko, su kambarioke susipirkom bazinių produktų (DAUG sviesto, DAUG šokolado, kiaušinių ir miltų) be jokios idėjos, ką norim kept, ir išsikepėm be galo paprastą ir be galo skanų brownie, mmmm...
Ieškant (jau po to, kai susikrovėm visas turimas atsargas) tinkamo recepto, pasimatė viena akivaizdi problema - žmonės retai kepa tiesiog brownie, būtinai įdeda kažkokio specialaus ingrediento, gamina veganinius, gluten-free ar dar kažkokius superinius brownius, tad tikrai reikėjo paieškoti to pačio paprasčiausio varianto (na, ir rastas yra su aptepu, kurį patingėjom daryt). Kai paragavom savo kepinio, supratom, kodėl visi jį taip turbina - skonis dieviškas, idealiai šokoladinis ir prie jo tinka beveik viskas :)
Iš tikrųjų, nebūtinai reikia kažko ypatingo, kad būtų skanu. Ir sekmadienio rytą, bepjaunant trečią gabalėlį šio pyrago pakartojimui, kažkodėl pradingsta visos bėdos, ir šiokiadienio rutina tampa nebesvarbi :)

Paprastasis brownie

Produktai (naudojau 24 cm diametro formą):

* 3/4 puodelio kakavos
* 0,5 arb. š. sodos
* 150 g sviesto, ištirpdyto
* 0,5 puodelio verdančio vandens
* 2 puodeliai cukraus
* 2 kiaušiniai
* 150 g arba 4/3 puodelio miltų
* 1 arb. š. vanilės esencijos
* 1/4 arb. š. druskos
* 1 puodelis juodojo šokolado gabaliukų


1. Sumaišyti dideliame inde kakavą ir kepimo miltelius. Įmaišyti pusę pasiruošto sviesto.
2. Supilti verdantį vandenį ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa. Sudėti kiaušinius, cukrų ir likusį sviestą. Gerai išmaišyti.
3. Sudėti miltus, druską ir vanilę. Gerai išplakti ir suberti šokolado gabaliukus, dar kartą atsargiai išmaišyti.
4. Masę supilti į išsviestuotą formą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...