2009 m. gruodžio 4 d., penktadienis

Aštrus šokoladinis risotto su ricotta

Pamačius, kad ateinanti savaitė - sūrio savaitė, atsirado savotiškas išsūkis surasti kokį nors įdomų receptą su sūriu... Deja, nieko ypatingai originalaus neteko rasti. Vienas iš variantų - pagaliau išbandyti sūrpyragį, bet kažkodėl išgąsdino jam naudojamas philadelphia sūris. Tada prisiminiau risotto. Ieškodama įdomesnio recepto, radau šokoladinį su ricottos sūriu -atrodė padoriai įdomus variantas, tad ir buvo pagamintas (vietoj pyragų, šį ketvirtadienį stalą puošė ryžių košė :)). Klasikinių risotto jau esu ragavus, tad šis privalėjo kažkuo nustebint. Galima sakyti, taip ir atsitiko, nes skonis buvo saldžiai sūriai aštrus (aš ir mano kambariokė mėgstam aštriai, tai pasistengėm...), visi ingredientai tarpusavy puikiai derėjo, o taurė balto vyno šalia pavertė patiekalą šventine vakariene.

Aštrus šokoladinis risotto su ricotta

Produktai (2-3 porcijos):

* 200 g apvaliagrūdžių ryžių
* 1 š. alyvuogių aliejaus
* 1 š. sviesto
* 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
* 50 mL balto vyno
* 0,5 - 0,6 L sultinio
* 125 g ricottos sūrio
* 20 g juodo šokolado, susmulkinto (aš sutarkavau)
* žiupsnis pipirų (dėjau čili miltelių ir džiovintų saldžiųjų paprikų)

1. Įkaitintoje keptuvėje su riebalais apkepti svogūnus, kol šie taps permatomi.
2. Sudėti ryžius ir juos lengvai pakepti kol taip pat pasidarys permatomi; įpilti vyno ir juo viską padengti.
3. Karštą sultinį pilti į keptuvę po samtį, ir pastoviai maišant laukti, kol visas susigers/nugaruos; tada pilti sekantį samtį ir taip tol, kol ryžiai taps al dente.
4. Ryžiams pasiruošus, įmaišyti sūrį, šokoladą ir prieskonius. Viskas :)

7 komentarai:

  1. Geras. Suriu savaitei ir pas mane rissoto nufotkintas laukia savo eiles :)) Busiu neoriginali dabar :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. ooohoo!! @ia tai tikrai KAŽKAS TOKIO. Ohooo... neturiu žodžių daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ajajaj!! Ryžiai su Šokoladu?! - Nuostabu. BŪtinai reikės išbandyti, jau nekantrauju :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. o, malonu, kad taip daug ką sudomino šis patiekalas :) mielai visas pavaišinčiau, bet šitas gėris jau seniai suvalgytas.. belieka palinkėti išbandyti pačioms, skanaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. svogunas ir sokoladas??? supykino vien tik pagalvojus..

    AtsakytiPanaikinti
  6. taip, o kai kurie žmonės visą savo gyvenimą ir nebūna nieko skaniau valgę, nei bulvės su kefyru.. ko aš išmokau per šiuos kelerius intensyvaus darbo virtuvėje metus? kad negalima teisti patiekalo, kol jo neparagavai. To pačio išmokiau ir žmones, kurie valgo kartu su manimi. Šitos gyvenimiškos patirties linkiu ir jums :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...