2009 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Ledų tortas su avietėmis ir šokoladu

Pamačius šio gražuolio foto, nebuvo įmanoma susilaikyti ir nepagaminti, nes tai taip paprasta. Originaliam recepte buvo dulche de leche, bet pasirinkau šokoladą ir dėl to nepasigailėjau.

Ledų tortas:

Produktai:
  • ~1 L vanilinių ledų
  • ~1 L aviečių
  • 300 g smėlinių/biskvitinių/kokių tik norit sausainių
  • 60 g sviesto
  • karšto šokolado
  1. Ledus palikti atšilti kuriam laikui, kad suminkštėtų.
  2. Sausainius susmulkinti iki trupinių, dalį kurių palikti papuošimui, o kitus sumaišyti su ištirpintu sviestu.
  3. Sausainių mase padengti pasirinktos formos dugną, ant šio pado sukrauti ledus, juos apšlakstyti šokoladu, po to į ledus sumerkti avietes, vėl nepagailėti šokolado... Pabaigai visą grožį pabarstyti likusiais trupiniais ir dėti į šaldymo kamerą 4-5 valandoms.
  4. Jau pasirengus valgyti, reikia nepamiršti, kad ledai kartą jau buvo atitirpinti ir vėl iš naujo sušaldyti, tad dar kartą šio proceso nepatartina kartoti ir suvalgyti viską, ką išsiėmėt iš šaldymo kameros, iš karto :) Kiekis tikrai didelis, tad prasmingiausia atsipjauti gabalėlį, kurį įveiksit, o visą kitą šaldyti toliau.
Šaltinis: http://www.kayotic.nl/


Karštas šokoladas, manau, irgi nusipelnė dėmesio, tad:

Karštas šokoladas (2-3 žmonėms, ledų tortui užtenka pusės šio kiekio)

Produktai:
  • 100 g juodojo šokolado plytelė (geriausiai konditerinis, bet tinka ir paprastas)
  • 150 g grietinėlės (dariau su įvairaus tipo grietinėlėmis, esminio skirtumo nepastebėjau, tad tinka bet kuri. Jei norit skystesnio karšto šokolado, grietinėlės reikia daugiau)
  • cukraus (pagal skonį ir šokoladą)
  • 1/2 arb. š. romo esencijos arba 1 šaukštas romo (nebūtina)
  • 1 arb. š. sviesto (nebūtina)
  1. Grietinėlę ir susmulkintą šokoladą kaitinti įstačius į atskirą indą su verdančiu vandeniu.
  2. Ištirpus šokoladui, įdėti cukraus, įmaišyti sviestą.
  3. Pabaigai pagardinti, jei tik yra, romu/romo esencija ir išpilstyti į puodelius. Patiekti galima su riešutais, grietinėle... Valgyti kaštą :)
Šaltinis: lyg ir Jamie Oliver

2 komentarai:

  1. Sprendziant is nuotraukos, nevisai teisingai tirpini sokolada. Antrasis indas turi buti laikomas ne vandenyje, o VIRS verdancio vandens, antraip kyla rizika, kad sokoladas ir grietinele susoks i gabaliukus.

    O siaip sveika isiliejus i blogieciu gretas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už patarimą :) šiaip nežinau, kažkaip niekad nesušokdavo, bet kitą kartą turėsiu minty ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...