Nors išbandytų receptų su iš anksto paruoštomis nuotraukytėmis prisikaupė pakankamai daug, pradėsiu nuo pyrago, kurio pusė vis dar guli ir laukia savo eilės...
Vos tik maniškis pamatė šio pyrago foto ir receptą, užsidegė noru jį padaryti. Noras pamažu mažėjo jam 4 val. besmulkinant morkine tarka migdolus... Turint bent jau kavamalę, manau, šis pyragas atrodytų daug skanesnis :) O rezultatas neblogas, ir, kaip visi paragavę teigia, įdomus.
Šis pyragas labai drėgnas. Bent jau toks man išsikepė. Stipraus apelsinų skonio ir labai sotus. Dėjau tik vieno apelsino žieveles, tad išėjo ne kartus, o net ganėtinai saldus kepinys. Pavalgyt užtektų, manau, 4iems asmenims.
Intensyvus apelsinų ir migdolų pyragas
Produktai:
- 2 dideli apelsinai (naudojau 3 vidutinius)
- 6 kiaušiniai
- 250 g smulkintų migdolų
- 250 g cukraus pudros
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Visų pirma reikia pasiruošti apelsinus - virti 2 val. uždengtame puode vandenyje. Išvirus palikti maždaug valandai atvėsti.
- Atvėsus apelsinams, pašalinti kauliukus, susmulkinti ir sumaišyti su lengvai išplaktais kiaušiniais. Jei norit, kad pyragas būtų kartokas, dėkit visas turimas žieveles, jei ne, užteks ir, tarkim, tik vieno apelsino žievelių.
- Kitame dubenyje sumaišyti smulkintus migdolus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, ir gautą mišinį sukombinuoti su turima apelsinų-kiaušinių mase.
- Gautą košytę supilti į išsviestuotą ir pamiltuotą formą. Kepti 45min.-1val. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepus galima pabarstyti cukraus pudra, valgyti kartu su ledais ar plakta grietinėle.
Wow... 250 g migdolų su tarka... Respect!
AtsakytiPanaikintiAš riešutus smulkinu su blenderiu, seniau smulkindavau kočelu ar plaktuku, vis greičiau nei su tarka, nors ir netaip tobulai, bet greičiau... ;)
Šitas pyragas yra puikus. Prieš kiek laiko mačiau, kad jį kepė Ingeborga Dapkunaitė vienoje rusiškoje kulinarinėje laidoje – labai linksma laida gavosi :)
http://www.youtube.com/watch?v=QvzYDYvX7Yo
Sėkmės gaminime ir dienoraščio rašyme! :)
Ačiū už palinkėjimą ir linką :)
AtsakytiPanaikintina, o su migdolais.. bendrabuty mažai virtuvės rakandų, tarka - vienas moderniausių :)
Kepiau ir aš jį - superinis :) Kaip tik žadėjau į savo blogą įdėt ir op, žiūriu, aplenkei :)
AtsakytiPanaikintio tai jau tikrai :) maniškis irgi būna dažnai įkinkomas į tokius darbus.. bet atrakcija tarkuot migdolus su tarka, jaučiu, nepavyktų.
AtsakytiPanaikintipats norėjo, kelio atgal nebuvo.. :) žino, kad moteriškos rankos per daug gležnos tokiems vyriškiems darbams :)
AtsakytiPanaikinti