2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Levandų keksiukai su griliažu

Kažkoks keistas buvo paskutinis laikotarpis. Gyvenau lyg laiko duobėj: niekur neskubu, nieko nedarau, lyg darbų, atsiskaitymų neturėčiau. Pati sau šeimininkė. Vienintelė prievolė - apsilankyt gydytojų namuose, kur vis dar ieškome teisybės bendrom jėgom. Pasipurčiau pinigėliais visokiems testams, patinginiavau savaitę namuose, o dabar vat jau viskas aktyvu, vėl plėšytis, skubėt reikia, neeees liko tik 2 dienos iki paskutinio egzamino, mažiau nei mėnuo iki bakalauro gynimo iririr susiradau darbą ! Pirmąjį oficialų darbą savo gyvenime :> Ir, kaip netikėta, jis susijęs su maistu. Tad artimiausiu metu jei kada užsuksit į M&S maisto skyrių Vilniuje, galit tikėtis mano konsultacijų ir patarimų :)

Šaltinis lietuviškas, bet dariau savų pakeitimų...
Kadangi turiu levandų, tai naudojau, bet realiai ničnieko levandiško nejaučiau, tai, manau, jei neturit, galit praleisti. Arba panaudoti savo kitą mėgstamą aromatą, kad ir apelsinų.
Beje, su šituo receptu susijęs ir mano pagaliau pirmasis žygis į Kulinarijos studiją. Kadangi ir taip jau vėlavau į susitikimą, be to, tiksliai žinojau, kad noriu maistinių dažų, tai tikėjau savimi, kad neužtruksiu. Taip, tikrai neužtrukau, nes maistinių dažų jie vis dėlto neturi :/
Po to man šovė geniali mintis vietoj dažų panaudoti vaisių sultis. Taikiny atsidūrė juodieji serbentai, bet ir vėl, kadangi man prieinami tik visokie nektarai su 23proc tikrų sulčių, tai bandžiau juos. Išvada: neverta terliotis, jei naudot, tai naudot 100proc. sultis (nebent jūs įžvelgiat violetinį atspalvį manajam glaiste :)).

O dabar receptas, at last...

Levandų keksiukai su griliažu

Produktai (~tuzinas keksiukų):

Levandų pienui:
* 100 g šilto pieno
* 1 Š. levandų

Keksiukams:
* 170 g sviesto, kambario temperatūros, minkšto
* 170 g cukraus
* 3 kiaušiniai, paplakti
* 170 g miltų, prasijotų
* 1,5 Š. kepimo miltelių
* 4 Š. levandų pieno

Griliažui:
* ~100 g migdolų (manau, drąsiai galima keisti ir kitokiais riešutais)
* 3-4 Š. rudojo cukraus

Glaistui:
* 125 g sviesto, kambario temperatūros, minkšto
* 250 g cukraus pudros
* 2 Š. levandų pieno

1. Levandų pienui sumaišyti visus produktus ir palikti pusvalandžiui pritraukti. Po to nukošti pro sietelį, ir jau gatava.
2. Griliažui migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles, riešutus susmulkinti, sumaišyti su ruduoju cukrumi. Paskleisti ant sviestinio popieriaus ir kepti įkaitintoje orkaitėje tol, kol cukrus išsilydys, o riešutai apskrus, retkarčiais pamaišant. Paruošus atvėsinti ir susmulkinti pirštais.
3. Sviestą ištrinti iki purumo su cukrumi, supilti per kelis kartus kiaušinių masę, po kiekvieno karto gerai išmaišant.
4. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, ir šitą mišinį kartu su levandų pienų per 2 kartus užsijoti ant tešlos ir atsargiai įmaišyti (nepermaišyti !). Su paskutiniais miltais sudėti ir griliažą,
5. Keksiukus kepti paruoštose formelėse iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., arba kol vidun įkištas degtukas ištrauktas bus sausas.
6. Kol keksiukai kepa, galima pasiruošti glaistą: sviestą išplakti iki purumo, per kelis kartus įmaišyti cukraus pudrą ir levandų pieną. Paruoštą dėti į konditerinį švirkštą ir jau galima puošti atvėsusius keksiukus.

/
/

6 komentarai:

  1. O šaunuolė! Su kuo ir sveikinu :) Su darbu! Reikės pasilabinti, jei pamatysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo be galo gardžiai, vien tie papuošimai vilioja

    AtsakytiPanaikinti
  3. Irgi esu nusižiūrėjus šį receptą. Bet nejaugi nieko nesijaučia nuo tokio kiekio levandų? Kai įdėjau 0,5a.š. žiedų dideliam keksui tai ohoho koks kvapas buvo. Gal nuo pačių levandų dar priklauso :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, lauksim lauksim :>

    Indre, na, tie papuošimai šiaip sau, nes sviestą
    prastoką turėjau, tai labai jau grūdėtas glaistas buvo :/

    Juliana, rodos, neblogos tos levandos, esmė, kad jos pačios kaip ir neįeina į kepinį, tik pienukas, tai gal todėl..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikios nuotraukos! Labai skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...