Šaltinis lietuviškas, bet dariau savų pakeitimų...
Kadangi turiu levandų, tai naudojau, bet realiai ničnieko levandiško nejaučiau, tai, manau, jei neturit, galit praleisti. Arba panaudoti savo kitą mėgstamą aromatą, kad ir apelsinų.
Beje, su šituo receptu susijęs ir mano pagaliau pirmasis žygis į Kulinarijos studiją. Kadangi ir taip jau vėlavau į susitikimą, be to, tiksliai žinojau, kad noriu maistinių dažų, tai tikėjau savimi, kad neužtruksiu. Taip, tikrai neužtrukau, nes maistinių dažų jie vis dėlto neturi :/
Po to man šovė geniali mintis vietoj dažų panaudoti vaisių sultis. Taikiny atsidūrė juodieji serbentai, bet ir vėl, kadangi man prieinami tik visokie nektarai su 23proc tikrų sulčių, tai bandžiau juos. Išvada: neverta terliotis, jei naudot, tai naudot 100proc. sultis (nebent jūs įžvelgiat violetinį atspalvį manajam glaiste :)).
O dabar receptas, at last...
Levandų keksiukai su griliažu
Produktai (~tuzinas keksiukų):
Levandų pienui:
* 100 g šilto pieno
* 1 Š. levandų
Keksiukams:
* 170 g sviesto, kambario temperatūros, minkšto
* 170 g cukraus
* 3 kiaušiniai, paplakti
* 170 g miltų, prasijotų
* 1,5 Š. kepimo miltelių
* 4 Š. levandų pieno
Griliažui:
* ~100 g migdolų (manau, drąsiai galima keisti ir kitokiais riešutais)
* 3-4 Š. rudojo cukraus
Glaistui:
* 125 g sviesto, kambario temperatūros, minkšto
* 250 g cukraus pudros
* 2 Š. levandų pieno
1. Levandų pienui sumaišyti visus produktus ir palikti pusvalandžiui pritraukti. Po to nukošti pro sietelį, ir jau gatava.
2. Griliažui migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles, riešutus susmulkinti, sumaišyti su ruduoju cukrumi. Paskleisti ant sviestinio popieriaus ir kepti įkaitintoje orkaitėje tol, kol cukrus išsilydys, o riešutai apskrus, retkarčiais pamaišant. Paruošus atvėsinti ir susmulkinti pirštais.
3. Sviestą ištrinti iki purumo su cukrumi, supilti per kelis kartus kiaušinių masę, po kiekvieno karto gerai išmaišant.
4. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, ir šitą mišinį kartu su levandų pienų per 2 kartus užsijoti ant tešlos ir atsargiai įmaišyti (nepermaišyti !). Su paskutiniais miltais sudėti ir griliažą,
5. Keksiukus kepti paruoštose formelėse iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., arba kol vidun įkištas degtukas ištrauktas bus sausas.
6. Kol keksiukai kepa, galima pasiruošti glaistą: sviestą išplakti iki purumo, per kelis kartus įmaišyti cukraus pudrą ir levandų pieną. Paruoštą dėti į konditerinį švirkštą ir jau galima puošti atvėsusius keksiukus.
Šaltinis: http://kepyklapenki.lt/
O šaunuolė! Su kuo ir sveikinu :) Su darbu! Reikės pasilabinti, jei pamatysiu :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo be galo gardžiai, vien tie papuošimai vilioja
AtsakytiPanaikintiIrgi esu nusižiūrėjus šį receptą. Bet nejaugi nieko nesijaučia nuo tokio kiekio levandų? Kai įdėjau 0,5a.š. žiedų dideliam keksui tai ohoho koks kvapas buvo. Gal nuo pačių levandų dar priklauso :)
AtsakytiPanaikintiEgle, lauksim lauksim :>
AtsakytiPanaikintiIndre, na, tie papuošimai šiaip sau, nes sviestą
prastoką turėjau, tai labai jau grūdėtas glaistas buvo :/
Juliana, rodos, neblogos tos levandos, esmė, kad jos pačios kaip ir neįeina į kepinį, tik pienukas, tai gal todėl..
Puikios nuotraukos! Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiKokie skanumėliai, puikiai atrodo...
AtsakytiPanaikinti