2011 m. vasario 15 d., antradienis

Pankolių sriuba su citrina ir alyvuogių gremolata

Laikas bėga.
Būdama 4ame kurse vis dažniau prisimenu praėjusius metus universitete ir mokykloje. Pasijaučiu sena. Sena ir pagiežinga bobule, kuri, jei tik galėtų, tai trenktų su lietsargiu jaunuoliui viešajam transporte, neužleidžiančiam vietos. Ir prisimenant praeities potyrius, paširdy kažkur virpa suvokus, kad gyvenimas vertas gyventi ir, kad viskas praeina, ne tik gera.

Lygiai taip pat prisimenu iš kažkur (fotoaparato atminties kortelės :>) ir šią sriubą.
Nieko nebuvau gaminusi su pankoliu, tad pagalvojau, kad būtų visai laikas.
Daržovė, turbūt jau dauguma žino, maloniai kvepia anyžiais. Ir taip pat galima teigti, kad anyžiaus sėklų kvapas primena pankolius. Žodžiu. Nusipirkau šią daržovę, payoutubinau, kaip gi ją išdarinėti, ir pagaminau.
Jei kam nepatinka anyžiai, manau, vis dėlto gali drįsti valgyti šią sriubą. Bent jau aš išvirus realiai nejaučiau nei anyžiaus kvapo, anei ypatingo prieskonio. Savotiškas nusivylimas.
Alyvuogių gremolatą irgi rekomenduoju pasigaminti šalia, ji suteikia nuostabaus pikantiškumo, ir nebūtinai prie šios sriubos, kuri yra labai švelnaus skonio.

Pankolių sriuba su citrina ir juodųjų alyvuogių gremolata

Produktai (4 porcijos):

* 3-4 Š. alyvuogių aliejaus
* 3 šalotai, susmulkinti
* ~250 g pankolio (sutvarkytas, šerdis išimta, supjaustytas)
* 1 didoka bulvė, nulupta ir susmulkinta
* 1 citrinos sultys ir žievelė
* 900 mL sultinio
* druskos, pipirų pagal skonį

1. Įkaitintame aliejuje apkepinti svogūnus, kol šie suminkštės, suberti pankolius, bulves, citrinos žieveles ir pakepti dar kokias 5 min., arba kol pankolis suminkštės.
2. Užpilti sultiniu ir užvirti. Virti apie 15 min., kol išvirs daržovės.
3.Sriubą šiek tiek atvėsinti ir sutrinti. Trintą sriubą grąžinti į puodą, jei trūksta, pripilti papildomai sultinio (sriuba neturi būti labai tiršta) ir užvirinti. Papildomai paprieskoninti pagal skoį.
4. Patiekti užpylus citrinos sultimis ir uždėjus šaukštelį kitą gremolatos:

* 1 česnako skiltelė, susmulkinta
* 1 citrinos žievelė
* 4 Š. kapotų petražolių
* 16 juodųjų alyvuogių be kauliukų, susmulkintų

1. Gerai sumaišyti/ištrinti pirmus 3 produktus, tada įmaišyti alyvuoges. Šaldytuve uždengus laikosi 3-4 dienas.

/

Šaltinis: 200 super soups

2 komentarai:

  1. Mėgstu pankolį lengvai apkepintą su obuoliais, citrinos sultimis ir kinva. Sriubos nesu iš jų virusi, tai puiki proga šaldytuve gulintį pankolį paversti sriuba :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, kaip minėjau, čia buvo mano pirmas pasimatymas su pankoliu, artimiausiu metu jo vėl bandyti neketinu, bent šiuo sezonu brangoka daržovė.. salotos skamba skaniai, sulaukus šiltesnių orų gal ir reikės pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...