2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba


Ši sriuba visai manęs neviliojo. Su užsidegimu vartant Julios Child Mastering the Art of French Cooking, pastarąją su pasibodėjimu praleisdavau, nes ji tokia tiesiog paprasta. Ir vis dėlto, kai į Lietuvą buvo atslinkę tie dideli šalčiai, ir iki parduotuvės nuslinkti mažiausiai norisi, reikia verstis iš to, ką randi šaldytuve ir maisto atsargų spintelėse. O kieno namuose nerasi bulvių ir svogūnų/porų? (gerai, mano namuose bulvių nebūna, bet mamos - visad atrasiu)
Dėl viso pikto, dar panaršiau internete, paskaitinėjau komentarus, ir tikrai, žmonės gamina šią sriubą, ir ji jiems patinka, tad kodėl nepabandžius ir man ?
Tai nėra pati pati skaniausia sriuba, kurią man teko valgyti, bet vis dėlto dar kartą įsitikinau prancūzų genialumu iš paprastų ir pigių produktų pagaminti kažką skanaus.
Originaliuose receptuose dažniausiai naudojami porai, bet svogūnai taip pat nėra uždrausti, tad nepasikuklinau juos panaudoti.
Nors sriuba ganėtinai tiršta ir soti, vis tiek prie jos paruošiau krutoniukų (supjaustyti porą riekių batono kubeliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, krūva prieskonių ir įmesti į karštą orkaitę kokioms 10-15 minučių).
Žinau, kad šią sriubą darė ir viešino daugelis, bet šia nemirtinga bei pigia klasika noriu pasidalinti ir aš :)

Prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba

Produktai (~5 porcijos):

* 0,5 kg bulvių, nuskustų ir supjaustytų
* 0,5 kg svogūnų, smulkiai supjaustytų
* reikiamas sviesto/alyvuogių aliejaus
* 4-5 stiklinės sultinio, arba pagal norimą tirštumą
* druskos (priklauso nuo sultinio sūrumo), ir nepagailėti maltų j. pipirų bei muskato
* ~ 150 mL grietinėlės

1. Užkaisti sultinį, sumesti bulves ir virti.
2. Kol sultinys verda, keptuvėje įkaitintuose riebaluose apkepinti svogūną, kol šis pasidarys permatomas (neturi pradėti karamelizuotis)
3. Iškepusius svogūnus suversti į sultinį ir virti, kol daržovės taps visiškai minkštos. Paprieskoninti pagal skonį.
4. Sriubą sutrinti trintuvu, prieš patiekiant įpilti šlakelį grietinėlės ir mėgautis šiuo paprastu patiekalu :)

4 komentarai:

  1. tikrai, kaip paprasta, o kartu ir vilioja. Kai suvalgysiu šaldytų daržovių sriubą, gal ir išbandysiu :) tik svogūnai truputį baido, bet neblogai, ane?

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, jei turi gerą trintuvą, tai dėl svogūnų nesibaimink... Arba tiesiog bandyk su porais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš turiu tik kokteilinę. Pavyks? (žirnių sriubą sutraiškydavo)..

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu tavo kokteilinės principas identiškas smulkintuvo.. Arba tiesiog svogūnus geriau apkepk, kad karamelizuotųs, nebus tokie šlykštūs :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...