2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Makaronai su lašiša ir kaparėliais

Gaminti namie man kažkaip niekad nepatiko. Nors, rodos, viskas po ranka (priešingai nei bendrabuty, kur sulakstyti druskos užtrunka apie 2 min.), tiesiog nepatinka. Ir čia pagamintas maistas ne toks skanus. Nors ir puodai, ir produktai, rodos, geresni. Turbūt tiesiog trūksta meilės maistui. Tačiau aš vis tiek stengiausi ir gaminau. Specialiai anksčiau atsikeldavau (taip, versdavausi iš lovos netgi 14val. ryto), kad tik suspėčiau paruošti pietus iki mamai grįžtant iš darbo. Ir daug kas išėjo labai vidutiniškai, kažkodėl. Na, bet mamai patiko (tikiuosi, kad iš tikrųjų patiko). O dabar, kai vėl grįžtu į Vilnių gaminti su meile, pasidalinsiu patiekalu, kuris netgi prašėsi pakartojimo. Patiekalas labai labai paprastas ir tinkamas tinginiams, kurie mėgsta makaronų patiekalus :)

Makaronai su lašiša ir kaparėliais

Produktai (2 porcijos)

* ~ 300g makaronų (arba kiek pagal jus 2 žmonės suvalgo makaronų)
* pora šaukštų sviesto
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 200 g riebios grietinėlės
* sauja kieto sūrio (pvz., Džiugo), tarkuoto
* šviežiai maltos druskos ir j. pipirų, malto muskato (dar naudojau 5 pipirų mišinį ir dž. čiobrelius)
* 160 g rūkytos lašišos filė
* pora šaukštų kaparėlių

1. Užkaisti vandenį makaronams ir išvirti juos pagal nurodytą instrukciją iki al dente.
2. Keptuvėje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą ir jame trumpai apkepti česnakus, kol šie paskleis aromatą.
3. Supilti grietinėlę, ant mažiausios ugnies ją užvirinti ir po truputį maišant suberti sūrį.
4. Išsilydžius visam sūriui, paprieskoninti pagal skonį. Sudėti makaronus ir dar kokią minutę leisti jiems pasitroškinti padaže.
5. Makaronus perkelti į lėkštę, apdėti lašiša ir kaparėliais, ir greitai greitai valgyti, nes patiekalas vėsta :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...