2010 m. sausio 9 d., šeštadienis

Aštrios krevetės su kokosų pienu

Dar likus daug laiko iki naujųjų, žinojau, kad jų išvakarėse noriu valgyti krevetes. Su čili. Ir su kokosų pienu. Man rodės, kad taip populiaru, kad ne kartą ir ne du skaičiau receptus su analogiška sudėtimi... Bet kai jau atėjo laikas sudarinėt produktų sąrašiuką krevetėms, kad ir kaip ieškojau to vienintelio recepto, neradau, ko norėjau. Kai konkrečiai žinai ko nori, geriausia ne ieškoti, o kurti pačiam. Taip ir atsitiko.
Tai buvo pirmas kartas, kai ruošiau krevetes. Nors jas labai mėgstu ir ragauju visur, kur tik randu, pati rankų nekišau. Virti ketinau kartu su visomis kūno dalimis (išsireiškimas ,,deveined'' man ilgokai buvo paslaptis... Ir šiaip patinka ta betvarkė valgant), tačiau kai išvydau, jog vos ne visos mano pirktos krevetės ,,nėščios'', teko planus pakoreguoti, nes negalėjau įsivaizduoti tų tuntų ikriukų tarp kitko besimakaluojančių mano keptuvėje ir lėkštėje.
Galutinis rezultatas - lengvai gaminamas, šiek tiek egzotiškas (su kokosų pienu irgi buvo pirmoji pažintis), bet skanus, aštriai saldus.

Aštrios krevetės su kokosų pienu

Produktai (2 porcijos):

* 500 g krevečių (tiek jų buvo prieš valymą)
* 1 š. sviesto
* pora šaukštų alyvuogių aliejaus
* 1 čili (arba tiesiog pagal poreikį), smulkiai supjaustyta
* 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas
* 3 skiltelės česnako, susmulkintos
* 150 mL kokosų pieno
* druskos, maltų j. pipirų, kario
* citrinos/laimo sulčių - jei norisi

1. Sutvarkytas krevetes apibarstyti druska/pipirais ir kariu, palikti ,,pasimarinuot'' per tą laiką, kol ateis eilė virti.
2. Įkaitintoje keptuvėje su riebalais apkepti svogūnus, kol šie pasidarys permatomi ir pradės po truputį gelsti.
3. Sudėti česnakus su čili ir pakepti, kol pasiskleis kvapai.
4. Supilti kokosų pieną, pavirti, kad skoniai susimaišytų.
5. Suversti krevetes, įberti papildomai prieskonių (karis sustiprina čili aštrumą bei suteikia malonią spalvą) ir viską patroškinti uždengus, kol krevetės išvirs (maniškės nedidelės - užtruko apie 4 min.).
6. Patiekiant galima ant viršaus pašlakstyt citrusų sultimis (mums šito nepritrūko).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...