2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Levandų ir mėtų duonelė

Iš tikrųjų, nesusivoki žmogus, koks malonumas yra ilsinti savo akis žiūrint į bekraštes centrinės Lietuvos lygumas, kai dažniausiai visą laiką žvilgsnis koncentruotas ne toliau alkūnės, o Vilniaus bokštai neatveria didesnių erdvių.
Kiek daug spalvų yra tamsiame, lietuviškame rudeny. Kiekviena nušiurusi žolė, medžių kamienai, spygliuočių pulkai atrodo pasipuošę plačia spalvų palete, kai visą dieną tave supa techninės balta, pilka ir žydra spalvos.
Visą dieną praleidus darbe grįžti namo, lėtai pasigamini fantastiško risotto (receptas kada kitada ateity), gurkšnis šalto, balto vyno, ir visi dienos, netgi mėnesio vargai nusibraukia. Tikrai.

Arbarba labai gera yra užsikaisti chai arbatos, pasileisti kokią šablonišką kalėdinę melodiją (mokslininkai sako, jog geriausiai ramina mintinai žinomos dainos) ir užsikąsti kokiu skanumynu. Kad ir tokiu:

/

Levandų ir mėtų duonelė

Produktai:

* 1 stiklinė pilno grūdo miltų
* 1 1/3 stiklinės paprastų miltų
* 1,5 arb. š. kepimo miltelių
* žiupsnis druskos
* 3 Š. sviesto, kambario temperatūros
* 100 g cukraus
* 85 g grietinės
* 170 g natūralaus jogurto
* vanilės esencijos/vanilinio cukraus
* 1 kiaušinis
* 2 arb. š. smulkiai kapotų mėtų
* 1 arb. š. levandų žiedų

1. Dubenyje prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Atskirai ištrinti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Paeilui įmaišyti jogurtą, grietinę, vanilę, kiaušinį.
3. Skystą masę per kelis kartus įmaišyti į miltus. Nepersistengti!
4. Įmaišyti levandas ir mėtas.
5. Tešlą sukrėsti į sviestiniu popieriumi išklotą/sviestu išteptą formą ir kepti ~40 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikrinti dantų krapštuku.

/

Šaltinis: http://pabandykimsveikiau.wordpress.com/

2 komentarai:

  1. Smagu, kad išbandei :) Tikiuosi, patiko taip, kaip ir man. Prisiminus tą gardų levandų-mėtų kvapą iškart vasara iškyla prieš akis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu jau recepte yra mėtos, vadinasi tobula... man mėtos tinka visur, kuo jų daugiau tuo geriau. O saldainiai "After eight" išvis gėrio viršūnė:) Ar recepte galima būtų šviežias mėtas keisti džiovintomis?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...