2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Keptų paprikų sriuba su imbieru

Stebint šiomis dienomis lyg ant mielių augančias kainas (pienas per savaitę pabrango ~30 ct, ar man tik vaidenos ?), susimąsčiau, kuo mitau tada, kai negaminau valgyti. Dabar, kai iš beveik bet ko galiu padaryti beveik bet ką, ir šitaip sutaupyti krūvas pinigų, neįsivaizduoju, kaip man užtekdavo pajamų maitintis pusfabrikačiais. Nors tiesą sakant, išvis neįsivaizduoju, ką galėjau valgyti ištisus metus realiai nieko neverdant ir nekepant. Koldūnai, lietiniai, užpilamos košės, parduotuvinės mišrainės ? Košmaras.
Dabar irgi savotiškas košmaras: sąžinė neleidžia palengvinti sau gyvenimo ir nusipirkti virtinių, nes juk galiu ir pati pasidaryti. Tai taip ir eina mano darbadieniai: grįžti 19 val. vakaro, o tuomet granolos ruošimas, lietinių kepimas... 23 val. galiu sau jau leisti išsiurbliuoti kambarį :)
Bet nesiskundžiu, kiekviena minutė, skirta sveikesniam naminiam maistui, atsiperka visomis prasmėmis.
Ir prie to pačio prisidėsiu prie Imbiero savaitės su savo sriuba. Šiaip netgi dvi visiškai skirtingas sriubas ruošiau su imbieru, bet tik vieną šiaip ne taip pavyko įamžint, tai yra, įamžint vieną gamybos etapų. Paskutiniu metu sunkiai sekasi fotografuoti, trūksta valios. Ir fantazijos. Na, kad fantazijos trūksta galima jau spręsti vien pagal tai, jog tai antra sriuba su raudonosiomis paprikomis iš eilės :>

Keptų paprikų sriuba su imbieru

Produktai (4 porcijos)

* 3 didelės raudonos paprikos, perpjautos pusiau, sėklos išimtos
* 1 svogūnas, supjaustytas į 4 dalis
* 2 česnako skiltelės, paliktos luobe
* 1 Š. alyvuogių aliejaus
* 5 cm imbiero gabaliukas, smulkiai sutarkuotas (aš ėmiau daugiau)
* 1 arb. š. kumino sėklų (ne kmynų)
* 1 arb. š. kalendros sėklų
* 1 didelė bulvė, supjaustyta kubeliais
* 900 mL sultinio
* druskos, pipirų pagal skonį (papildomai įdėjau čili flakes)
* grietinės pagardinimui

1. Kepimo skardoje su įtiestu sviestiniu popieriumi išdėlioti paprikas, svogūną, česnako skilteles ir kepti apie 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, arba kol paprikų odą išbers juodomis pūslėmis. Jei svogūnai karamelizuojasi per daug greitai, pakišti juos po paprikomis, kad nesudegtų.
2. Kol daržovės kepa, kuminą ir kalendrą sugrūsti grūstuvėlyje, sumaišyti su imbieru ir pakepti apie 5 min. įkaitintame aliejuje.
3. Įmaišyti bulvę, išmaišyti, padruskinti, supilti sultinį ir virti apie 30 min., arba kol bulvės išvirs.
4. Paskrudusias daržoves išimti iš orkaitės. Paprikas sudėti į sandarų indą ar maišelį ir gerai užsandarinti, leisti išsitušinti savo garuose. Česnakus išspausti iš savo luobų į sriubą, ten pat sudėti svogūnus.
5. Nuo pravėsusių paprikų nulupti odą, taip pat sumesti į sriubą. Pavirti dar apie 5 min.
6. Sriubai leisti šiek tiek atvėsti, tuomet sutrinti ir vėl užkaisti. Papipirinti, padruskinti, jei trūksta skonio.
7. Išpilstyti į dubenėlius, jei norima, pagardinti grietine.

/

Šaltinis: 200 super soups

3 komentarai:

  1. Sveikutė Egle, turiu pagirti tave:), šią nuotrauką drąsiai gali didinti, rėminti, ir pasikabinti namuose, netgi nebūtinai virtuvėje, ji puiki:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuotrauka labai šauniai atrodo :) primena W arba M raideles, tai jei ne paveikslą, tai hand made atvirutę kokiai Martynai gali dekoruoti.

    O tokios sriubos labai norėčiau - jaučiuosi truputį ligonis (dėl danties) ir taip norėtųsi, kad nieko daryt nereiktų, o kažkas paduotu skanios garuojančios sriubytės. Bet viskas - 1dienį reikia susiimti, nes bakalauras ojjj kaip ima spausti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reda, ačiū už komplimentą :) ilgai galvojau, ar dėti šią foto, labai jau ji keistai įdomi, ne foodblogui :)))

    Indrė, puikiai suprantu kančias dėl bakalauro, bet juk visi kažkaip pabaigia ? :>

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...