2010 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

Bloger'is irgi žmogus, pasistengsiu ir aš juo pabūti

Taigi ramiai bešniukštinėdama po maisto tinklaraščius ir užsikabinusi už pasakojimų apie jų autorius, nutariau pasiviešinti ir aš (kad jau vis tiek matyt nieko doro šįvakar nebenuveiksiu.. :)).
O visų šitų įdomių pasisakymų priežastis - Languotos prijuostės projektas, ir šio etapo tema - bloger'is irgi žmogus . Tad pradedam :)
Visų pirma, labai mėgstu pasakoti apie save (net baisu pradėti kurti šį įrašą..). Taip labai, kad net kartais pačiai pasidaro nejauku ir išvis nešneku. Su niekuo.
Studijuoju chemiją, tiesiog chemiją, ne biochemiją ir ne dar kažkokią. Esu ketvirtame kurse ir kiekvieną dieną vis pergalvoju iš naujo, ką norėsiu veikti po šių metų. Veiklos amplitudė keičiasi nuo chemijos mokslų tęsimo, maisto gamybos iki ženysiuos ir gimdysiu vaikus (pati tikiuos, kad juokauju).
Iki 2'o kurso negaminau visai. Nebent išsivirdavau makaronų. Bet iki universiteto nemokėjau ir šito. Sėdėdavau alkana namie ir laukdavau, kol mama grįš iš darbo. Bet net ir tada žinojau, kad moku gaminti puikiai :)))
Tikiu, kad meilę maisto gamybai paveldėjau iš mamos mamos, kuri pragyvenimui užsidirbdavo iš maisto gamybos, ir iš tėčio senelės, kuri dirbo pas kleboną šeimininke.
Dievinu krevetes, ikrus, ančiuvus, lašišą, midijas, vėžius, sraiges. Tikiu, kad dievinu ir austres, tik dar jų neteko ragauti. Bet, tikiu, tai tik laiko klausimas.
Taip pat mėgstu kepenėles. Ir iškart pajaučiu simpatiją žmogui, kuris taip pat jas mėgsta :)
Mėgstamiausios uogos - avietės, ledai - mėtiniai su šokolado gabaliukais (arba šokoladiniai su mėtų gabaliukais :)), visų skaniausių pyragų dar neišragavau, niekad neatsisakau sriubos ir risotto.
Kuo ilgiau užtrunka maisto gamyba, tuo geriau. Kadangi gyvenu bendrabuty ir moku fiksuotus mokesčius, manęs negąsdina 3 valandas besitroškinantys troškiniai ar sausainių kiekis, kurį reikia kepti 4 valandas. Svarbiausia, kad tai užtruktų ilgai, nes gaminu dėl gamybos, o ne dėl valgymo.
Nepakenčiu neplautų indų. Negaliu nueiti miegoti, jei neišplautas bent vienas šaukštelis. Ir nors turiu indaplovę, į ją indus dedu be galo retai.
Taip pat negaliu pakęsti kapsinčio vandens, kritulių, krentančių man ant veido, netvarkingų žmonių, kai kiti skolinasi mano daiktus, taip pat tokių, kurie gatvėje numeta šiukšlę ant žemės. Ir iškart nusiteikiu prieš žmogų, kuris skeptiškai vertina maisto gamybą.
Mėgstu avėti aukštakulnius, ryškiai dažytis akis, rengtis juodai, nusilakuoti nagus raudonai, vis svajoju nusipirkti raudoną lūpdažį, ir kvepinuosi vyriškais kvepalais.
Nesu pats komunikabiliausias Jūsų sutiktas žmogus. Ir šiaip nesu labai malonus žmogus. Apie mane drąsiai galima sakyti, jog esu pasipūtusi. Malonesnė būnu tik su geriau pažįstamais žmonėmis, kurie man patinka. Bet ir tai ne visada. Tačiau jau kai būnu maloni, tai galiu būti kiekvieno geriausia draugė. Niekuo nepasitikiu, nei savo mama, nei savo geriausiu draugu. Nebent savo kate :)
/
Svajoju gyventi Prancūzijoje. Nes ten tiesiog viskas idealu (ah, ta reklaminė propaganda :)). Bet vis tiek esu didelė Lietuvos patriotė.
Kai gyvenu savo ritmu, einu miegoti 5 val. ryto ir keliuosi 15 val. dienos. Dievinu sutikti patekančią saulę, ypač vasaros pradžioje. Ir vasara man jau eina į pabaigą iškart po Joninių, nes pradeda ilgėti naktys.
Mėgstamiausios gėlės - jazminai, o mėgstamiausias metų laikas - ankstyvas pavasaris, kai sniegas tik nutirpęs, nuo stogų laša žiemos likučiai, kalasi pirmoji žolė, o saulė pagaliau vėl optimistiškai šviesi :)
Paauglystėj perskaičiau krūvas knygų. Skaičiau iki pasišlykštėjimo grožine literatūra (įmanoma ir taip). Po to persimečiau ant filmų. Pirmenybę teikiu senai, laiko ir turbūt milijonų žiūrovų patikrintai kino klasikai. Prieš naujus filmus esu nusistačiusi iš principo. Nors išimčių būna.
Klausausi labai įvairios muzikos, nuo Chopino, Bitlų, Sinatros iki Miles Davis ir Led Zeppelin. Bet toli gražu ne visko. Jau kokius 7 metus nežinau, kas šiandien yra populiaru.
Laiką leidžiu internete, maisto tinklaraščiuose arba susirašinėdama skypu su savo širdies draugu, kuris Lietuvoje praleidžia tik apie pusmetį jau trečius metus. Meilė per atstumą gali egzistuoti !
Kažkodėl sarmatyjuos rodyti šį blogą pažįstamiems žmonėms, nors nekantriai laukiu kiekvieno skaitytojo.
Tikiu meile iš pirmo žvilgsnio, globaliniu klimato atšilimu ir, kad kada nors drįsiu iškepti kruasanus :>
Va..........Spaudžiu dešinę tam, kuris viską perskaitė :)
Na, o jei būčiau patiekalas, tai matyt būčiau šitas risotto - norinčiam susipažinti, kas per fruktas, reikalauja pastangų pasiekti galutinį rezultatą, nemažai, rodos, tarpusavy nesuderinamų ingredientų, o galutinis rezultatas - gurmaniškai aštri-saldi masė, kuri mandagiai ir tingiai garuoja ant maistą mylinčių žmonių stalo :)

17 komentarų:

  1. Nežinau, ar todėl, kad mes bendravardės, ar dėl ko kito, bet skaitydama suvokiau, kad 90 % teksto yra apie mane. iskyrus faktą apie chemiją ir keletą kitų neesminių smulkmenų :) Žinok, kad somwhere out there yra dar vienas į tave be galo panašus žmogus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Perskaičiau:) Nors jau vėluoju į paskaitas:D Bet smagu!Man patiko:) O kruasanus tikrai verta išbandyti:)!

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip gera buvo skaityti...

    (beje pas tave negaliu rašyti komentaro iš www.7ravioli.com Turiu rinktis iš google ar Lj, kurių beveik nenaudoju)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jaunatviškai nuoširdu, puikus rašinys... :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Katė patikima.
    Su tokia išraiška vargu ar iš jos kokią nors informaciją išgausi.

    Įdomus faktas dėl tinklaraščio rodymo draugams.
    Pas mane visiškai tas pats ).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Perskaičiau per pusę minutės, toks jausmas :) Et, Egle, galėjai ir daugiau parašyti :))

    O jei rimtai, tai ir čia daug sutapimų su savimi radau. Aišku, ne chemija :) Bet ketvirto kurso marazmai, simpatija kepenėlėms, svajonės gyventi Prancūzijoje ir kažkada iškepti kruasanus, neapykanta neplautiems indams, iškreiptas gyvenimo ritmas, einant miegoti paryčiais, nesusigaudymas populiariuose dalykuose ir neištobulintas komunikabilumas, ir dar šis bei tas... :)

    Labai patiko įrašas, labai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai gražiai, nuoširdžiai ir taip "ne per saldžiai" parašyta. Buvo tikrai įdomu skaityti, o ir nemažai dalykų sutapo. Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Katinai mano silpnybė, o taviškis toks rimtas atrodo :D
    patinka man tavo rašymo stilius :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau pasikartosiu kaip buvo rašyta, bet jau labai daug panašumų radau...muzika, maistas, požiūris į kitus žmones, prancūzija.
    va tik nemėgstu labai vėlai eit miegot ir chemijos nemoku, nebent skanaus maisto sukuriama jausminė chemija mane stipriai veikia.
    kepenėlės buvo mano mėgstamiausias valgis nuo pat ankstyvos vaikystės...kol tapau vegetare ;)
    beje, tikius katinus dievinu!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Egle, atrodo, toks bet koks pomėgių ir savybių kratinys, ir vis tiek atsiranda į tave panašių žmonių :) Tavo pasakymas įkvepia, kad galbūt ir maisto gamyboje man pavyks pasiekti tiek, kiek ir tau :)))

    Ineta, smagu, kad patiko, ir peržiūrėjau taviškius kruasanus, drąsos daugiau atsirado, bet dar pasikaupsiu :))

    Dalia, nelabai susigaudau, kaip čia nustatyti, kas gali komentuoti, bet, rodos, sutvarkiau šitą problemą :)

    Ausrra, ačiū, to jaunatviškumo vis dar netrūksta :))

    Spicecoat, neišgautum ne vien dėl išraiškos, bet ir šiaip nepažįstamų žmonių vengia slėpdamasi už lovos :) O nesireklamuoju nežinau kodėl, gal nenoriu viešinti šios savo pusės ? :)

    Saulėtavirtuve, kažkaip nebedrįsau daugiau rašyt, ir taip apie trečdalį teksto ištryniau :) o panašumus pastebėjau skaitydama tavo pasisakymą, tai kažkaip ir pastūmėjo parašyti savąjį ;)

    Kotryna, ačiū, stengiausi nepersistengt :)

    Karolina, metus praleidau rašyk'e, teniškė bendruomenė išmokė rašyti :)))

    Živile Vi, ech, matyt tam tikrų pomėgių žmonės jaučia aistrą maisto gamybai, arba ta gamyba sukuria pomėgius ;) aš vien dėl kepenėlių negalėčiau tapti vegetare :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Cha cha, prajuokinai tikrai... Kad aš nieko nepasiekiau... Bent jau ne maisto gamyboje ;))
    Bet linkiu sėkmės ir Tau, kad ir kokios karjeros bepanorėtum :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai smagiai perskaičiau! O vietomis kaip pirštu į akį apie mane rašei :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. O kepenėlės - skanumėlis :) Nors mėsos nemėgstu visai, kepenėles galėčiau valgyti ir valgyti :D
    Labai smagus įrašas ir gražios nuotraukos ;)Ir, žinoma, katinas - jis nuginkluojantis...

    AtsakytiPanaikinti
  14. tai antras kartas (po "laiško man" dienoraštyje" kuomet save apibūdini :)
    Labai keista ir (visuomet) įdomu skaityti ir pažinti.
    Ispanija, beje, irgi gera šalis gyventi, bet kaip pasakė vienas ispanas, "Prancūzija pilna mažų/didelių nuostabiai gražių vietų, ir Ispanija neturi kuo čia lygintis".

    AtsakytiPanaikinti
  15. Karts nuo karto, norėdama 'susižvejoti' kokį receptuką, nemažai laiko praleidžiu naršydama internete. Šį blogą radau dėl dieviškų sausainių su šokolado gabaliukais ir, teisybę pasakius, tai jaukiausias mano iki šiol rastas blogas. Galiu skaityt ir skaityt receptų įžangas, o patiekalų nuotraukos vis žadina ir žadina mano skonio receptorius... :))) Sėkmės ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Justina, bent kažkam pavyko ir netgi patiko tie sausainiai! :D man jau net kartais kyla mintis išvis ištrint tą receptą, jau tiek daug nepavykusių bandymų komentarų po juo.. :) Ačiū už komplimentus, svarbiausia, kad patinka, stengiuosi visą savo meilę maistui sugrūst į šį interneto kampelį :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aciu Egle :)
    Eisiu kepti sausainiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...